Wednesday, 8 January 2014

Cerita 4 SaHaBat ^_^


Bismillahirrahmanirrahim.. Alhamdulillah.. ari ni tetibe jari jemari ku ini merasakan ingin membuat sedikit coretan untuk dikongsi.. ^_^

Xde pape p0m,, tapi saje2 nk bercerita tuk mghilangkan rasa kebosanan.. :D so, yg utama skli sbbnya ku tulis blog ni sbb nak cite sal sambutan befday sahabat sy 3hb 1 yg lpas.. huhu.. kelak0r sgt sbb tu teringin nk cerita tu..

Ceritanya bermula begini.. okee.. mula2 tu saya da wat plan da.. memandangkan skg musim exam.. so kiteowg berempat stay up at library la malam tu..

Petang tu kebetulan saya kua ad hal ngan kwan cepat2 beli kek n simpankan kt uma kawan kt Taman U dlu.. nnti senang nak amik tuk surprise.. tuk menjayakan surprise ni.. sy p0m jemputla seorang kawan.. 

so, da berpakat ngan dye,, nnti dtg kt library,, n bgitahu bila da smpai.. hajatnya kul11.30 la nk sambut.. tggu punyer tggu lambat plak si kwn sowg ni dtg.. -_- lame duk tggu.. huhu..

sebelum sampai at library kte0wg 4owg ni,, saya da bgtaw kt kwn tu sy ad Plan A n Plan B. Plan A mcm ni..malam ni bila kek da smpai.. sy akan buat2 nk p t0ilet,, so nnt kita turun la kt bwh n kwn s0wg agi akan ajat si dia ni trun n then surprisee..

Then, Plan B.. lau sy ajak p t0ilet,, tibe2 si dia ni nk ekut plak.. so ubah rncgn.. sy p t0ilet ngn dyee.. n k0wg 2 owg teruskan rncangan.. ^_^

Masa yg dinanti2 telah tiba.. saya da la xpndai brlak0n.. huhuu.. pastu ckp la.. aini j0m p t0ilet jum.. (t0ilet xde kt library,, ad kt bgunan lain).. ph2 kwn nk p da tibe2 si dia ni,, nk p t0ilet ugakk,, hurmm.. oke ubah rncangan.. hihi :P

Aish dak ni,, nk ekut plak da.. sy cpat2 msg kwn yg bawk kek tu,, cepat2 menyorok.. si dia ni nk ekut p t0ilet plak dahhh...

Thenn,, sy kua la ngn dye,, ad0iii.. si dia ternampak plak kereta kwn tuu... -_-
dlam hati.. ad0i,, kant0i la mcm nii,, sy buat2 xnmpk..

pastu dye ckp.. td nmpk kete kwn la,, sy pura2 xtaw,, eh yeke? ktne?

huhuu.. thenn cpat2 nek mt0r nk p bangunan IPSI.. nk p tuu.. alamakk,, ad d0g besar plak d0hhh.. aku dengan lajunya rempittt... -_-

mkin la berdeb0r3 hati nii,,pastu tnya ph2 nk p t0ilet mne nii,, alamakk,, hurm SITC jelaa.. brenti la jap.. gelap je,, mcm takut jeee -_-

tapi d sbbkan terpaksa.. msuk jgk,, bukak lampuu,, ad0ii,, byknya lipass... geli -_- :3
msuk t0ilet.. cpat2 aku amik tp0n,, si kwn bwk kek ni dk tp0n byk kali,,kwn kt library plak minx n0m tp0n kwn sy yg bwk kek,, eh bdak ni xde n0m plak,, dalam hati aku mkin cemas da ni,, nnti kn sia2 plak lak0nan.. 

si dia plak ni dk tnya xsiap agi ke,, aku xtahu da nk ckp pe... hurm jap2,, skit perutt,, huhu,, aduyaii.. cpat2 aku send n0m kwn kt kwn yg ad library tuu,, 

alamak !!! celc0m berpuluh kli msg aku ckp aku xde kredit,, haishh,, mse ni jgk xde kditt.. cpat2 cek kredit,, ad RM0.02..

aduh,, aku xtaw da nk wtpe nii.. cpat aku hntar n0m kwn yg bwk kek tu kt kwn s0wg ag yg gne celc0m,, nsib bek la smpai,,, tensi0n ase,,

yg si dia plak duk tnya lmbat ag ke,, haduyai,,

oke d0ne! 

cpat2 balik library,, msuk tu tgk kwn 2owg xde da, kwn aku p0m plik,, eh mne di0wg nii.. tggal lapt0p brg2 sume mcm ni..

aku ckp ntahla,, xde msg la plak,, ph2 aku cpat2 p amik duit rm1 yg berkedut.. j0m teman bli air jap.. bdan n tgn aku trketar2 da,, huhu,, xpndai la nk blak0n.. :P

pah2 p kt msin air msukkan duit.. ad0ii,, geramnye aku,, duit tu masuk plakk,, biasa lau kdut susa je nk msuk.. geramla.. ase nk tmbuk2 je mesin air tu,, si dia plak ni duk suh tekanla msin tu,, aku ketar2 tgn.. errrr.. -_-

pah2 kwn yg bwk kek plak duk tp0n byk kli,, si dia tnye sape tp0n tu? meh nk akat,, aku plak,, eh jgnla. jap2,, nk slsai mslh,, huhu,, mcm2 alasan aku bg.. -_-

ph2 ye ajk duk kt meja jap.. mnum2 i lu,, tenangkn2 ati lu,, hehe,, ph2 kwn yg 2owg tu msg,, ckp kt si dia ni,, aku tertinggal brg kt mt0r,, tggu kt mt0r,, je,, smbut kt sne.. sbb rmai owg study kt library,,

aku p0m ckp,, eh trtinggal knci mto laaa,,

ye nk mrh dah,, tggal knci plak,, huhuu

ph2 smpai kt mt0r,, surprise.. epy befday to yooo.. huhuu.. terkejut si dia,, hihi..:P aduyaii,, ase mcm ape dah td duk berlak0n,, hahaha..  ^_^

May Allah bless you dear.. m0ga terus istiqamah dan jdi wanita solehah.. InsyaAllah.. ^_^


Ukhuwwah fillah abadan abada fin jannah.. ^_^


1 comment:

Copyright© All Rights Reserved nur-mujaheedah.blogspot.com